(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.defer=true;j.src='https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f);})(window,document,'script','dataLayer','GTM-W8FLGSM');

Bel ons voor advies of vragen op 0418 - 20 20 06

Sterren score 9,2
Sterren score 9,2

9,2 uit 362 klantbeoordelingen

Bezoek ons op: Donderdag 10.00 - 16.00 uur Vrijdag 10.00 - 16.00 uur Zaterdag 10.00 - 15.00 uur

f6aa67e4a34fcc4853fe8741538e9c44.jpg

Witte vlekken uit een houten vloer verwijderen

Je wilt geen vlekken op je vloer. Een witte vlek in een houten vloer is geen gezicht. Hoe kom je aan witte vlekken en belangrijker: hoe kom je ervan af? Ik, Bas weet raad.

Je loopt over je houten vloer en opeens is hij daar, een witte vlek op je houten vloer. En vaak is hij niet alleen, maar heb je meerdere witte vlekken. Je schiet nog net niet zelf in de vlekken. Je staat ernaar te kijken en denkt, hoe los ik dit op? 

Mogelijke oorzaken witte vlekken houten vloer 

Je vloer heeft het zwaar te verduren, want je loopt elke dag over je vloer. Hierdoor slijt de beschermlaag langzaam. Daarmee wordt je vloer gevoeliger voor vlekken.  Een vloer die goed beschermd is kun je prima schoonmaken door bijvoorbeeld te dweilen. Water is het probleem niet, maar het kan zijn dat kalk dat in het water zit achterblijft en vlekken geeft.   
Het kan ook zijn dat het schoonmaakmiddel basische stoffen bevat. Nee nee, dat heeft niks met mij te maken! Dat zijn stoffen met een hoge PH-waarde en het zit o.a. in allesreiniger. Niet doen dus. Check altijd even het etiket van het schoonmaakmiddel voordat je de vloer gaat schoonmaken. Let op namen zoals, en nu moet ik even moeilijke woorden gebruiken: 

  • Natriumhydroxide (NaOH)
  • Ammoniumhydroxide (ammonia)
  • Natriumbicarbonaat (bakpoeder)
  • Natriumcarbonaat (soda) 

Ben je er nog na deze woorden met scrabble bonuspunten? Mooi dan gaan we nu verder met het verwijderen van de witte vlekken in je houten vloer.  

Hoe verwijder je witte vlekken uit je houten vloer?  

De beste manier: bel Bas. Je verwacht natuurlijk niet dat ik mijzelf aanprijs op zijn eigen website, maar echt hoor! Je houten vloer moet je met liefde behandelen. Het is de eyecatcher van je huis en je wilt dat deze lang meegaat. Ik kan als specialist heel goed witte vlekken verwijderen uit je vloer. Ik ben trouwens ook goed met zwarte vlekken, maar dat terzijde. En nee, het is niet duur, het is goedkoper dan een nieuwe vloer. 

hoe verwijder je een witte vlek uit je houten vloer

Eerst een remover, dan olie

Bij witte vlekken adviseer ik je om eerst een remover te gebruiken. Wij gebruiken de Rubio Limespot remover. Bij hardnekkige vlekken mag je de remover meerdere keren gebruiken totdat de witte vlekken zijn verdwenen. Lees eerst even het gebruikersvoorschrift, maar dit gaat jou lukken. 

Het kan nodig zijn om na de remover de plek van de verdwenen vlek te behandelen met olie. Niet te gek, niet te veel, gewoon met een doekje inwrijven. Dit kan in het begin wat kleur – of glansverschil geven wat mogelijk nog bijtrekt. 

De hele vloer behandelen 

Blijf je de oude vlek plekken zien dan kun je ook de hele vloer opnieuw behandelen. Dan moet je hem wel helemaal schuren en in de olie zetten. Zie je dat niet zitten? Bel mij gewoon even. Maak ik er weer een mooie vloer van.

Bas, help mij met mijn vloer!

witte vlekken houten vloer verwijderen